Ægget stol af Arne Jacobsen for Fritz Hansen

Arne Jacobsen Ægget stolÆgget er en klassisk designerstol, som er blevet folkeeje i Danmark og i resten af verdenen. Arne Jacobsen havde i 1950′erne som opgave at designe Royal Hotel Copenhagen, og Ægget stolen blev derfor skabt som en kontrast til de firkantede bygninger.

Ægget betegnes ofte som et synonym for dansk møbeldesign, ligesom som Arne Jacobsen er et synonym for danske møbeldesignere.

Stolen er et produkt af det henrivende samarbejde mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen.


Arne Jacobsens Ægget i moderne indretning

Arne Jacobsens Ægget har mange variationer;

Igennem tiderne har Ægget været set i flere forskellige udgaver. I begyndelsen kom Ægget faktisk uden siddepude (dog med mere polstring for at udgøre komforten). Dette blev dog ændret i 1974, da stolen fik vippefunktion.
Skallen i Arne Jacobsens Ægget er også i sammenhænge gået fra at blive produceret af skum til glasfiber.

Ægget kan polstres som følgende:

  • Fame, Ducale og Magic
  • Hot, Topas og Tonus
  • Hallingdal, Divina Melange, Steelcut Trio
  • Comfort
  • Basic Læder
  • Classic Læder
  • Natur, Elegance og Rustik Læder

fritz_hansen_egg_mustard_sennep_steelcut_trio_laen(1)

fritz_hansen_egg_classic_red_hallingdal_laenestol_(1)

fritz_hansen_egg_beige_fame_laenestol_copy(1)

fritz_hansen_egg_cognac_clasic_laeder_laenestol_co(1)

 

 

 

 

 

 


Arne Jacobsen opfandt en ny teknik under Æggets skabelses-proces. Ægget består af en stærk indre skal af skum under læder- eller stofpolstringen. Arne Jacobsen var den første til at bruge denne teknik, og med hans innovative arkitektevner var han med til at indføre modernismen i Danmark.

Arne Jacobsens Ægget udstråler modernisme med de kurvede former, som gjorde oprør imod de rette linjer, hvilket Arne Jacobsen arbejdede med i hans job som arkitekt.

Sådan bliver Arne Jacobsens Ægget skabt