PH 5 lampe

PH 5 lampe: En loftslampe af Poul Henningsen

Vil du købe en PH 5 lampe?

Eller vil du vide mere om lampen – herunder om pris og materialer?

I begge tilfælde er du landet det rette sted.

På denne side kan du købe PH 5 lamperne eller læse mere om det flotte design og de forskellige modeller.

Værs’go:

PH 5 Classic – den originale lampe

PH 5 classic loftslampeClassic-modellen er den originale model af PH 5 lampen. Den blev designet af Poul Henningen tilbage i 1958.

Lampen er simpel i sit design, men lysets retning og skarphed er alligevel gennemtænkt til hvert detalje af arkitekten.

PH 5 Classic er et sikkert og stilrent valg at pynte i hjemmet. Lampen kan hænges i stuen – fx over spisebordet eller i et læsehjørne, i køkkenet eller soveværelset.

Se pris på PH 5 Classic hos Livingshop

I anledning af lampens 60 års jubilæum lancerede Louis Poulsen en række nye, flotte farver til den klassiske PH 5 lampe. Derudover lancerede Louis Poulsen en Mini-model af PH 5 lampen (den kan du læse mere om længere nede på denne side).

PH 5 Classic fås i følgende farver og nuancer:

  • Nuancer af orange
  • Nuancer af rosefarvet
  • Nuancer af rød
  • Nuancer af grøn
  • Nuancer af blå
  • Nuancer af grå
  • Klassisk hvid
  • Moderne hvid

Materialer: Lampeskærmene og afblændingsskærmen er lavet af optrukket aluminimium. Strengene er lavet af valset aluminium. Derudover består lampen af en ledning på 3 meter.

Belysning: PH 5 Classic er designet, så lyset ikke blænder. Det skyldes formen på amaturet. Derfor kan du rolig nyde belysningen fra lampen uden at få lyset galt i øjnene.

PH 5 Classic er designet efter et trekantssystem, hvor lyset bliver dirigeret af lampeskærmene. Lyset peger primært nedad, men på grund af den øvre lampe skærm bliver et blidt lyst også dirigeret til siden. Lyset fra PH 5 Classic er varmt på grund af en indvendig, rød kegle samt en blå reflektor.

På den måde oplyser lampen pladsen omkring sig selv, og skaber dermed et hyggeligt, lyst område.

Se pris på PH 5 Classic hos Livingshop

De moderne farver: PH 5 Contemporary fra Louis Poulsen

PH 5 contemporary farver pink roseFor at fejre Poul Henningsens lampedesign lancerede Louis Poulsen i 2013 en nye række farvemuligheder til PH 5 lampen.

De nye farver til lampen er skabt til det moderne hjem, og lanceringen af de nye farver er blot ét bevis på, at lampen stadig efterspørges både i Danmark og verden over. PH 5 er nemlig en tidsløs designklassiker.

Se pris på PH 5 Contemporary hos Livingshop

En mindre model: PH 5 Mini af Louis Poulsen

PH 5 Mini lampe fra Louis PoulsenPå 60 års jubilæet for PH 5 lampen lancerede Louis Poulsen en ny, mindre model; nemlig PH 5 Mini.

Med den mindre model af designklassikeren har du nu flere muligheder for at tilpasse indretning i dit hjem efter dine ønsker. Hvis du føler, at den originale model er for stor til et bestemt sted i dit hjem, kan du i stedet købe mini-modellen.

Se pris på PH 5 Mini hos Livingshop

Spisebordslampen: PH 5-4½

Louis Poulsen spisebordslampe PH 5 til 4½Selvom lampen ikke er helt ens i form, er PH 5-4½ alligevel værd at kigge på.

PH 5-4½ er en lidt større spisebordslampe, som har samme designmæssige koncept. Den trumpetformede øvre lampeskærm reflekterer et blidt lys sidelæns, mens hoveddelen af belysningen rammer nedad.

Spisebordslampen er lavet af hvid, matlakeret aluminium og består af 4 lampeskærme.

Du kan med PH 5-4½ skabe en dejlig spisestue, hvor gæsterne føler sig velkommen til bords grundet det indbydende og varme lys fra lampen.

Se pris på PH 5-4½ hos Livingshop