Gaia Spisebord af en planke fra Thors-design

17 plankeborde som vil få dig til at hungre efter råt design

Drømmer du om et hjem med et råt udseende?

Hvad med et hjem, hvor den pureste natur skaber en idyllisk kontrast til hverdag og storby. Ville det ikke være skønt?

Det kan du få med et plankebord af træ – som dit næste spisebord eller sofabord.

Oplev selv sulten efter det rå design i dit hjem – kig med på de 17 nedenstående plankeborde.

Vær’sgo:

1. Design dit eget plankebord hos DePino

Mød DePino.

En virksomhed, der gør din kreative plankebords-drøm til virkelighed.

Du er nemlig selv designeren, når du går ind på virksomhedens hjemmeside. Her kan du designe dit eget plankebord af europæisk rød-kernet fyrretræ.

Materialet giver mange af bordene en unik, naturlig og lys farve med en flot, rødlig årestruktur. Andre materialer såsom eg kan også vælges, da du som nævnt selv er designeren.

DePino blev startet af to håndværkere – snedkeren Gert og smeden Mogens – med en stor passion for massive planker og rå jern. En perfekt kombination af håndværk, når der skal bygges plankeborde i et råt design.

2. Rå plankeborde af fyrretræ fra Hipstory

Mød Hipstory.

En webshop proppet med møbler og interiør i industri- og retrodesign.

Med over 60.000 følgere på deres sociale medier står det klart, at folk er ellevilde med deres produkter. Forståeligt nok.

Plankebordene fra Hipstory er af fyrretræ – et dejligt levende naturmateriale. Derfor varierer farverne og åremønstrene på bordene – som alle bliver behandlet med vandafvisende voks.

Historys instagram fremviser virksomheden både inspiration samt liv og glade dage. Det er en fryd af følge med i.

3. Bæredygtige plankeborde fra Toka Design

Mød Toka Design.

Her kan du købe FSC-certificerede borde. FSC er en bæredygtig mærkningsordning, der sørger for bæredygtig skovdrift. Toka Design støtter altså op om bæredygtighed.

Som en unik service tilbyder Toka Design en gratis farveprøve. Så kan du se bordenes farver, inden du vælger.

Toka Design bemærker sig ved at tilpasse deres møbler til kundens behov. Det ses på de mange kombinationer af deres lækre plankeborde, hvor forskellige bentyper, benfarver og overfladebehandlinger sammensættes.

4. Borde fra Planke-bord.dk med en del af dansk historie

Mød Planke-bord.dk.

En møbelforretning, der specialiserer sig i plankeborde af træ, som de nøje udvælger i samarbejde med en trælast af hårdttræ.

Forretningen laver som noget helt unikt plankeborde af flådeeg, som er omtrent 200 år gammelt.

Træet stammer fra dengang Danmark i 1808 tabte salget ved Sjællands Odde.

Christian den syvende beordrede godsejere og adelsmænd med adgang til skov at plante nye egetræer til den danske flåde. Da træerne havde vokset sig store, var de dog ikke længere nødvendige i flåden.

Af den grund har Planke-borde.dk nu adgang til flådeeg fra den tid, som de nu laver plankeborde af. Det er fantastisk historiefuldt og unikt.

5. TP Plankeborde

Mød TP Plankeborde.

En håndværkerservice, som har udviklet sig og udvidet sine tømreropgaver til også at omfatte borde af træ.

Forretningen laver flotte træborde i farverne hvidpigmenteret, mørkt, natur, patina og rent look.

TP Plankeborde har overordnet set to slags plankeborde: ‘Exclusive’ af egetræ, og ‘Premium’ af douglasgran. Begge nydelige i et hjem, hvor det naturlige element sætter sig præg.

6. Woodnwonder

Mød Woodnwonder.

En møbelforretning (samt mere) der skaber unikke, skulpturelle og håndlavede møbler. Møblerne skiller sig ud fra traditionelle møbler med deres vovede og nærmest kunstneriske udseende.

Samtidig går Bente Hovendal – damen bag Woodnwonder – meget op i, at hende møbler produceres af lokalt træ, der er PEFC- og FSC-certificeret. We like.

Alt dette gør samlet set plankebordene fra Woodnwonder til en enestående oplevelse.

7. Jesper Holm

Mød Jesper Holm.

En snedker og møbeldesigner, der vil sælge godt design, håndværk og gode materialer med et stort udvalg af træmøbler på sin hjemmeside.

Det ses på Jespers Holms plankeborde, at det praktiske har en væsentlig betydning. Design skal kunne passe ind i din hverdag. Møbeldesignerens overvejende moderne møbler har et stilrent udseende, der dermed bliver et sikkert valg for mange hjem.

Som noget unikt tilbyder Jesper Holm, at du gratis kan få besøg af en indretningsarkitekt. Så kan du se hans flotte møbler i dit hjemme, før du beslutter dig for at købe.

8. Skovby

Mød Skovby.

En stor møbelfabrik, som bidrager til et positivt CO2-regnskab ved at anvende overskudstræ som brændstof til produktionen af møbler.

Forretningen er familieejet og har rødder tilbage til 1933, hvor møbelsnedkeren Thorvald Rasmussen skabte Skovby.

Virksomheden skaber plankeborde i et visuelt roligt udseende med stilrene farver.

9. Thors-Design

Mød Thors-Design.

En møbelforretning, der anvender enestående genanvendt træ til at bygge rustikke plankeborde.

Som noget særligt producerer Thors-Design borde af Azobétræ med en lang historie. Træet stammer fra nedlagte danske færgelejre. Det giver træmøblerne et fantastisk rustikt udseende.

Den unikke materialeindsamling hos Thors-Design giver bordene et naturligt, hærdet udseende. En flot visuel tilføjelse til den normale, finpudsede indretning.

10. RackBuddy

Mød RackBuddy.

Webshoppen, der producerer og forhandler plankeborde.

RackBuddy har et samarbejde med One Funky Furniture, som har designet borde i genbrugstræ. Med hjælp fra danske snedkere står RackBuddy for produktionen af bordene, som laves af massivt genbrugstræ.

RackBuddy kører på deres hjemmeside en klar, rød tråd i deres udvalg af interiør: Nemlig en flot, urban stil. Det gør RackBuddy til et sted, hvor man kan fuldføre en hel stilart med deres all-around udvalg, der matcher plankebordene.

11. ENT CPH

Mød ENT CPH.

En virksomhed, der producerer plankeborde af nordiske, bæredygtige materiale.

Med en forkærlighed for skov og natur skaber ENT CPH træborde med ét enkelt ønske: At bevare skoven.

Derfor beder ENT CPH sine kunder om at plante et træ, når de køber et bord. Noget helt unikt, der tilsammen med virksomhedens valg af FSC-certificerede træ gør deres borde bæredygtige.

12. Wood Couture

Mød Wood Couture.

Et arkitekthus, der designer fantastisk arkitektur, herunder plankeborde.

Wood Couture har en klar filosofi: Det er interesserede i selv håndværket bag deres projekter. Og de sætter med deres designs mennesket i fokus.

13. Casa-Nordic

Mød CasaNordic.

En møbelvirksomhed med en grundlægger, der er så passioneret, at han selv leverer alle produkterne.

Manden bag CasaNordic hedder Kim Hovgaard, og han har arbejdet i møbelbranchen i 15 år som produktudvikler for store danske møbelhuse og producenter.

Den stor erfaring og ekspertise ses tydeligt på plankebordene designet af CasaNordic. De fremstår elegante.

Ved produktionen har CasaNordic skåret mellemledene fra. De importerer bordene, som de selv har designet, direkte fra producenten. Det betyder, at CasaNordics plankeborde er særligt billige.

14. Træværkeriet

Mød Træværkeriet.

Et savværk, der producerer flotte plankeborde.

Med en stor forkærlighed for træ går Træværkeriet op i, at træet i deres møbler i videst omfang hentes fra lokalområdet. Det er nemlig bæredygtigt at sparre miljøet for en længere materialerejse.

Savværket laver bl.a. plankeborde i asketræ og douglasgran. På deres hjemmeside ses en række fantastiske eksempler på deres møbler – taget fra naturen og sat ind i hjemmet.

15. DKU WoodWork

Mød DKU WoodWork.

Designvirksomheden, der tør beholde de kurvede former på sin plankeborde.

Hos Designerstuen elsker vi design, der skiller sig ud. Og netop det enestående finder vi hos DKU WoodWork, hvor de på mange af deres designs har valgt at beholde de kurvede former, som træ naturligt har.

Plankebordene fra DKU WoodWork er kurvede, hvilket giver dem et naturligt flot udseende. Det er en fryd for øjet som kontrast til de lige linjer i almen indretning.

Designvirksomheden opstod, da Dan Ulletved skabte et plankebord som bryllupsgave til sin kone. På grund af bordets flotte design blev venner og bekendte interesserede, og snart havde Dan et grundlag for en virksomhed.

16. SP-Creation

Mød SP-Creation.

Træ- og metalvirksomheden grundlagt af to brødre med en nærmest indfødt forekærlighed til håndværk og kvalitetsdesign.

Den ene af brødrene, Peter, vandt i 2016 DM i Skills og blev kåret som Danmarks bedste maskinsnedker. Det kan ikke være ufortjent. For med portfolien af flotte træmøbler på virksomhedens hjemmeside, ses det tydeligt, at de har forstand på at sammensætte et færdigt kvalitetsmøbel.

17. Binderup Møbler

Mød Binderup Møbler.

Snedkervirksomheden, der designer plankeborde med udgangspunkt i dit hjem.

Når møbelsnedkeren Anders Binderup Koch designer og fremstiller møbler, tager han højde for kundens indretning og stil. Det gør oplevelsen helt unik for kunderne, som får et tilpasset plankebord.

Binderup Møbler laver bl.a. borde (også langborde) af egetræ, som oliebehandles.

Bonus: AX Bordben

Mød AX Bordben.

Virksomheden, der har specialiseret sig i bordben til plankeborde.

Hvis du mangler bordben til dit plankebord, så er det et godt sted at gå hen. AX Bordben laver nogle særligt æstetiske krydsbordben, der kan bærer op til 200kg… Det er solidt håndværk!