Wegner stol

Wegner stol: 8 designklassikere fra Hans J. Wegner

Leder du efter en Wegner stol, der kan tage din indretning til nye højder?

Wegner har designet mange klassiske designerstole, som gør ethvert hjem hjem mere behageligt at se på og være i.

Nedenfor har vi udvalgt en række af Wegners flotteste stole, så du nemt får dig et overblik over dine muligheder.

Lad dig inspirere af designerens lænestole og spisebordsstole nedenfor.

Wegner lænestole

Mangler du en afslappende siddeplads?

Hvis du skal læse en bog, avis eller blot hygge i dit hjem, bør du have en lænestole med ultimativ komfort. Dette får du med en af Wegners lænestole.

Se bare, hvad designeren har skabt:

Bamsestolen fra PP Møbler

Læder Bamsestol af Wegner fra PP møblerEn designklassiker uden lige: Bamsestolen af Hans J. Wegner. Lænestolen har med sit kongelige udseende sat præg på indretning og design i mange danske hjem i historien.

Bamsestolen har et imødekommende udseende – og ligner nærmest en bamse, der gør klar til at give et kram. På den måde føler man sig til enhver tid trygt og behageligt placeret i lænestolen. Bamsestolen fik eftersigende sit navn efter, at en journalist omtalte stolens armlæn som omfavnende bamsepoter.

Den komfortable bamsestol er yderst blød at læne sig tilbage i, og den velegner sig til et læsehjørne, hvor avisen eller en bog kan nydes i den dejlige siddeplads.

Butterfly lænestol fra Getama

Grøn Butterfly lænestol af Wegner og GetamaButterfly-stolen af Wegner er en flot lounge-lænestole, der med sin velskabte og imponerende form kan pynte dit hjem.

Butterfly lænestolen er behagelig at sidde i med et blødt betræk på ryglænet og siddepuden. Samtidig er lænestolen nem at rykke rundt på, da den ikke fylder al verden. Derfor kan du nemt omrokere din indretning til enhver tid, hvis du får lyst og behov for det.

Butterfly-stolen fås i valnød, bøg og eg i forskellige behandlingsformer, samt i otte forskellige stofgrupper. Der er altså rig mulighed for at tilpasse stolen, så den passer til dit hjem.

Benyt Butterfly-stolen til at skabe et hyggeligt område i din stue, hvor familie og gæster kan føle sig til rette.

Wing Chair lænestol fra Carl Hansen (CH445)

Wegner wing chair polstret stof Carl HansenWegners Wing Chair er en designklassiker, som man sidder utrolig behageligt i. Længe- og loungestolen har noget komfortabelt, blødt pudebetræk, som er formet til at behage den menneskelige krop – både ryggen på ryglænet, bagdelen i siddepuden og armene på armlænet.

Wing Chair stolen – også kaldet CH445 – fås i fire forskellige stofgrupper eller tre forskellige lædergrupper. Variationerne og mulighederne for tilpasning er altså store. Du kan få en Wing Chair stol, der passer ind i lige netop dit hjem.

Lænestolen har en tilbagelænet form, da ryglænet er bøjet tilbage. Det kendetegner en rar lænestol, som du kan bruge til at indrette et hyggehjørne i dit hjem.

Wegner Classic 290 stol fra Getama

Wegner Getama 290 Classic stolFlere af designerstolene fra samarbejdet mellem Hans J. Wegner og Getama ligger i et billigere prisleje, sammenlignet med andre designerstole såsom Arne Jacobsens Ægget. Dog bliver møblerne aldrig helt i den lave ende, da det er lækkert design af topkvalitet.

Classic 290 er en hyggelig lænestol med et lavere ryglæn en nogle andre stole. Det giver et unikt udseende på det stilrene og flotte møbel.

Du kan med fordel pynte din stue med den robuste og flotte lænestol, der fås i bøg og eg i forskellige behandlingsformer samt polstring i otte forskellige stofgrupper.

CH25 lænestol af Wegner fra Carl Hansen

CH25 lænestol af flet af WegnerCH25 lænestolen af Wegner er særlig unik, fordi den – modsat mange andre af designerens lænestole – ikke har et ryglæn af stof eller læder. Stolen er derimod håndvævet i et flot, symmetrisk mønster,

Den klassiske lænestol fås i to træsorter: røget eg og eg. Farven fås i naturflet eller sort flet. Og behandlingen fås i lak, olie, sæbe eller hvidolie.

Det mønstrede møbel pynter flot i et moderne og klassisk hjem. Indret din stue ved at placere CH25-stolen nær et sofabord – eventuelt i et hjørne – for at skabe en hyggelig krog i dit hjem.

Wegner spisebordsstole

Udover lænestole var Hans J. Wegner også særligt kendt for sine spisestole, herunde især Y-stolen og CH23.

De er ikke bare flotte, men de er også klassiske og tidsløse.

Kombinér Wegner spisebordsstolene med et spisebord og en lampe til spisebordet for at skabe den ultimative indretning til dine fremtidige middage.

Lad os tage et kig:

Y-stolen (CH24)

Y-stol CH24Y-stolen (også kaldet CH24) er en klassisk og anerkendt designerstol af Hans J. Wegner. Stolens karakteristiske Y-formet ryglæn har indtaget utallige hjem og charmeret utallige gæster ved spisebordet.

Y-stolen er består af fire ben i træ med en løbende træstang mellem hvert ben for at støtte stolen. Derudover har stolen en siddeplads i flet af træ. Til sidst består ryglæn af træ med nogle flotte, kurvede former i siden og Y’et i midten.

Det øverste stykke af ryglænet er forsigtig bøjet ved hjælp af damp. Det giver maksimal komfort, og gør spisebordsstolen behagelig at sidde i.

Alt i alt er Y-stolen en dejlig spisebordsstol. Hvis du har budgettet til det, kan du med fordel skabe en hyggelig middagsplads med flere Y-stole rundt om et spisebord.

CH23 af Wegner fra Carl Hansen

CH23 spisebordsstol med fletDen evigt klassiske CH23 spisebordsstol var én af de første stole, som Wegner tegnede for Carl Hansen. Det gjorde designeren tilbage i 1950, og designet er holdt siden da.

Spisebordsstolen viser et håndværk af særklasse. Med små detaljer, inklusiv den flettede siddeplads, er CH23 en enestående stol. Stolen minder på sin vis om Y-stolen (CH24) blot med et anderledes ryglæn samt andre mindre detaljer.