Moderne indretning af stue

Omaggio vaser fra Kähler

På denne side har vi samlet et stort sortiment af Omaggio vaser. Vaserne er fra forskellige danske webshops, som du kan klikke dig direkte ind på og købe en vase fra.

Shop en Omaggio vase lige nedenfor eller læs om de fantastiske designobjekter fra Kähler længere nede på siden.

God fornøjelse:


Hvad er Omaggio?

Omaggio er potentelt den mest populære kollektion fra Kähler – særligt på grund af vaserne, herunder Jubilæumsvasen. Vaserne i kollektionen er kendt for de flotte, håndmalede striber, der på vandret led pynter denne Kähler vase.

Kähler Omaggio Vase stor og lille med striber i hvid

Omaggio vaser ses med de ikoniske striber i et velindrettet hjem

Omaggio vasen har en lang historie, og stellets designere har fået inspiration fra et særligt sted.

Bag Omaggio-serien står designerne Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft, der sammen har designvirksomheden Stilleben. Dem kender du sikkert for nogle af deres andre designs – de har nemlig butikker, bl.a. i København, og deres designs er blevet ret kendte i Danmark.

Omaggio-designet blev lanceret i 2008, men inspirationen hentes fra endnu længere tilbage. Faktisk er vasens design inspireret af Kählers værksted i 1930’erne og 1940’erne, hvor malerdamen Tulle Emborg skabte den oprindelige, stribede vase.

Sådan bliver en Omaggio vase malet

Virksomheden Kähler har selv udgivet en video, der viser, hvordan Omaggi vaserne bliver malet.

Det giver et godt indblik i, hvordan keramikken ikke bliver masseproduceret hurtigt – men i stedet får tildelt kærlighed enkeltvis. Hvert vase bliver nemlig håndmalet, hvilket også var tilfældet for over 175 år siden på det oprindelige Kähler værksted.

Kähler Jubilæumsvase

Jubilæumsvasen fra Kähler var en enormt populær vase, der lynhutigt blev udsolgt – faktisk revet væk fra hylderne.

Kähler Jubilæumsvase

Jubilæumsasen fra Kähler ses med de flotte, ikoniske guld striber, der tog landet med storm

Jubilæumsvasen blev så populær, at den blev solgt for op mod 4.900 kroner stykket, efter den var udsolgt i butikkerne. Om nogle købte vasen til denne pris vides ikke…

Kähler Jubilæumsvasen var en variant af Omaggio vasen, hvor striberne var malet i skinnende guld.

Senere har Kähler lavet en lignende variant af Omaggio, bare i sølv, og her skete præcis det samme: Vasen blev revet væk fra hylderne.

Kähler Omaggio vaserne må altså siges at være populære blandt danskerne.

Hvis du overvejer at købe én eller flere (de forskellige størrelse går godt sammen), så kan du nedenfor få inspiration til, hvordan du indretter med vaserne.

Indretning med Omaggio vaser

Vi har nu fastlagt, at Omaggio vasen er både en utroligt populær og flot vase. Næste trin må være at kigge på, hvordan vasen passer ind i den moderne indretning.

… Og om Omaggio passer ind i lige netop din stil, kommer selvfølgelig helt an på, hvordan du indretter.

Vi har fundet en række Instagrammere, der viser, hvordan de fornemt pynter deres hjem med keramikken fra Kähler.

Tag et kig på billederne forneden og lad dig inspirere af de forskellige farve og interiør-kombinationer:

Lyngby vasen, Omaggio Kähler lysestager og hvid indretning

For nordisk indretning er det udbredt at bruge meget hvid og generelt lyse farver. Det ses også i dette hjem, hvor stilen er nordisk.

Det skyldes måske, at vi i Norden har en lang vinter og gerne vil have så meget lys ind i vores hjem som muligt. Hvid reflektere som bekendt lys.

I denne indretning er Omaggio vasen (samt et par Kähler lysestager i samme serie) sat i fint selvskab – nemlig med Lyngby vasen i hvid, der står i forgrunden sammen med et par Lyngby lysestager.

Kaj Bojesen Zebra står også i baggrunden på pejsen sammen med de resterende stearinlys. Zebraet striber passer fint med vasens striber.

Plankebord, industrielle lamper og Hammershøi lysestager

I denne indretning står en sort og hvid Omaggio sammen med lysestager i Hammershøi serien. Det er et samspil mellem to serier fra Kähler, og det viser, hvordan hele virksomheds sortiment har en ensartet stil.

Begge elementerne fra Kähler er plantet på et plankebord med fire spisebordsstole ved siden af.

Georg Jensen lysestager, hvide og sorte vaser, glasvase og klassisk indretning

I forbindelse med Kähler har vi vist meget moderne, nordisk indretning. Det skyldes primært, at den stil er meget populær, samt at vaserne går i ét i denne stil.

Som det dog kan ses på ovenstående indretning Instagram, så passer Kähler – herunder Omaggio – også ind i mere klassiske hjem.

Dette hjem er klassisk med flora-tapetet på væggen, spejlet med en mønstret ramme og generelt de mange små detaljer og mønstre.

Alligevel passer både Omaggio samt de moderne, sølv Georg Jensen lysestager utrolig godt ind i omgivelserne.

Trebenet gulvlampe, stereoanlæg og sort og hvid Omaggio

Dette hjem er et eksempel på, hvordan det maskuline og det feminine kan møde hinanden i indretningen.

Her illustreret ved rå stereoanlæg, der står i kontrast til Omaggio vasen med fine, lyserøde tulipaner.

Hos Designerstuen går vi ind for, at indretning ikke er baseret på køn – men det er alligevel en kliche, at manden og konen skændes om, hvorvidt musikanlægget skal stå i stuen.

Om forfatteren