Father earth maleri

Unikke danske surrealistiske malerier til brug af pynt i boligen

HVEM SKAL SE DENNE ARTIKEL?

Det sidste stykke tid har vi på Designerstuen været på jagt efter ukendte og semi-kendte danske kunstnere, som i en stille færd maler malerier, der uden tvivl ville klæde i mange danske indretninger.
Sidste gang var vi forbi en designer, som bl.a. lavede pudebetræk, og som forklarede os, hvordan hun brugte sine elementer i indretningen.

Denne gang er vi forbi en dansk maler, som klassificerer sig som en surrealistisk maler.

Mother earth calling maleriSurrealistisk maleri af en gul stolFather earth maleri

Som malerierne ovenover bekræfter, er virkelighedens verden ikke hoved-temaet i denne malers værker. Der bliver derimod sat fokus på noget obskurt. Malerierne er altså uden fast fortolkning.

For at få en bedre forståelse for dette, har vi spurgt kunstneren om en egen forklaring på kunstarten, og motiverne i malerierne.

Hvis du ønsker en særlig flot væg, kan du bruge vægbelysning til at belyse et maleri på væggen. Overvej en væglampe til formålet – fx én lampe fra Menu.

Kunstnerens egne ord om malerierne

“Som udgangspunkt, er jeg som kunstner ude på at skabe glæde, forundring, og en lyst til at gå ind i mine malerier både i farver og motiv.

Jeg er meget optaget af det surrealistiske univers, hvor virkelighed og fantasi smelter sammen. I den smeltedigel, er der elementer, som går igen i mange af mine værker. Dette gælder bl.a. nøglehuller, blå himmel, ure, træer og vinduer.
Jeg maler stort set aldrig mennesker på mine malerier, og hvis jeg gør, er det meget anonymt eller bare som en skygge. Det er helt bevidst, fordi jeg gerne vil have at beskueren sætter sig selv ind i det univers, jeg har skabt, og måske endda får dem til at undre sig og spørge; “er der nogen her, og hvem er de?” …

Mine ideer opstår som regel ud fra en fascination af en bestemt ting eller ide. Ideen om at kunne bevæge sig fra én virkelighed til en anden, eller at få en fornemmelse af to eller flere verdener i samme maleri er et gennemgående tema i mine værker. Det har det været lige siden, at jeg for første gang læste Løven, Heksen og Garderobeskabet. Det giver for mig følelsen af at kunne flygte eller at kunne være fri, og selv vælge sit liv og sin virkelighed. I de mest simple af mine værker spiller humoren også en rolle, som i min ørkenserie, hvor en kamel kommer susende/faldende ud af den tornado, der er hen over ørkenen. Det glimt, hvor man får skabt et smil i beskuerens bevidsthed, kan sagtens være det hele værd!”

Malerier i ørkenen

Hvis det lyster, kan du følge kunstnerens facebook her.

Vi håber i nyder disse slags indlæg, og at vi finder det rette til jeres smag – vi prøver blot at holde os originale.


Kan du lide artiklen? Din stemme motiverer os!

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *