Viser 1–40 af 105 resultater

Lyngby interiør

Den danske designtradition strækker sig over flere århundrede og karakteriserer i dag den skandinaviske indretningsstil, hvor det klassiske, androgyne og tidløse går igen. Dette ses på eksempelvis mærket Hay eller House Doctor brugskunst. Et andet brand der oser af disse stilmæssige kendetegn, er det danske mærke Lyngby, der genskaber og producerer brugskunst fra den nordiske designarv og kultur. Her er det specielt designs fra Lyngby Porcelæn, der eksisterede fra 1936 til 1969, som det genoptagede brand Lyngby producerer. Derfor kan du gå på opdagelse i et smukt sortiment af porcelæn og brugskunst i glas, der også eksisterede for over et halvt århundrede siden. Dette gør et produkt fra mærket meget unikt og historisk at have stående i hjemmet.

Når det klassiske møder det moderne

De tidløse Lyngby vaser med de elegante riller er kendt af de fleste. Brandet har i dag formået at genskabe den smukke vases struktur i mange forskellige varianter og udtryk. Heraf inkorporerer Lyngby specielt farvet glas i deres designs, der giver vaserne et moderne særpræg. Brandet, der genopstod i 2012, har relanceret en lang række af Lyngby Porcelæns ikoniske vaser og produkter. Selvom der siden er lavet mange falske kopier af de kendte vaser, er der intet som den originale udgave med det karakteristiske grønne eller sorte monogram i bunden. En ægte Lyngby vase udstråler eksklusivitet og klassisk tidløshed med et strejf af minimalistisk kant.

Dansk håndværkskunst

Skaberne bag Lyngby Porcelæn var nogle af de første til at bryde det meget udsmykkede og rokokoprægede porcelæn, der karakteriserede tiden før 1920’erne. I 30’erne, hvor Lyngby Porcelæn opstod, var det enormt banebrydende at skabe brugskunst uden overdreven detaljerigdom. Men Lyngby var klar med et mere klassisk og tidløst udtryk, der i høj grad stod i kontrast til det teatralske og meget graciøse brugskunst fra tidligere perioder. Denne transition var stærkt inspireret af den funktionalistiske interiørbølge i Tyskland i 20’erne under navnet Bauhaus-bevægelsen, hvor brugskunstens malede udtryk og motiver ikke længere var i fokus. I stedet fik funktionalitet, holdbarhed og kvalitet en afgørende betydning. Siden dengang laves størstedelen af Lyngby vasernes elementer i hånden, hvilket sikrer produkter, der er skabt med blik for de små detaljer. Lyngby skaber med andre ord håndværkskunst med respekt for traditioner og praktisk funktionalitet.

Androgyne tallerkener

Iblandt Lyngbys mest populære produkter er brandets fantastiske tallerkener i en kulfarvet, sort nuance. Tallerkenen er både populær i restauranter og private hjem, da den mørke farve sætter fokus på madanretningen.

Lyngby tallerkenen integrerer de ikoniske riller, der også ses i vaserne, og de er lige så ikoniske som tallerknerne fra Royal Copenhagen. Derfor er det tydeligt at se, at tallerkenen er fra det ikoniske brand.

Stort udvalg

Hos Designerstuen kan du gå på opdagelse i et stort sortiment af vaser, fyrfadsstager, bonbonnieren (ligesom Royal Copenhagen), tallerkener, krus og kopper, skåle og lysestager fra Lyngby i smukke designs. Lyngbys ikoniske vaser i farvet glas, der nemt kan give ethvert rum et udtryksfuldt og retro-inspireret løft, fås i nuancerne lilla, grøn, orange, lyseblå og grå. Brandet inkorporerer jævnligt nye farver i deres kollektioner.