Viser alle 14 resultater

Krus og kopper fra Lyngby

Med en kop eller et krus fra Lyngby kan man nemt gøre kaffepausen eller morgenstunden lidt mere eksklusiv og hyggelig. Deres designs er ikonisk flotte på højde med krus og kropper fra Royal Copenhagen. De smukke krus og kopper fås i flere varianter med mønstre og blomstermotiver i materialer af meget høj kvalitet. Er man til klassisk og tidløst design er et produkt fra Lyngby en oplagt tilføjelse.

Klassiske stel

I 1957 var Lyngby Porcelæn – også kendt som Porcelænsfabrikken Danmark – en af de producenter i verden, der skabte de første thermostel. Det var et kæmpe gennembrud i te- og kaffeverdenen, idet stellene holdt væskernes temperaturer langt mere effektivt sammenlignet med tidligere variationer. Stellet udgøres af en klassisk kop med strukturelle og stilrene linjer, der står på en afrundet tallerken. Det var Alex Brüel, der, tilbage i 1957, skabte det smukke stel, som nu er blevet genproduceret under navnet Thermodan. Serien kan oplagt sammensættes med de resterende produkter fra Lyngby, da det overordnede udtryk af tidløs elegance går igen i alle produkterne. Tjek også Menu tallerkner at se et lignende flot stel.

Smukke krus med blomstermotiver

Lyngbys kopper fra nye kollektioner tager alle udgangspunkt i den ikoniske Lyngby vase med riller. Her har nye designsamarbejder givet anledning til en forlængelse af det klassiske vaseunivers, hvor detaljer fra andre af Lyngbys originale produkter bliver inkorporeret. Lyngby har i denne forbindelse skabt krus med Flora Danica motiver i et æstetisk design, der samtidig bevarer brandets fokus på funktionalitet. På krusene er der påmalet smukke blomster fra ikoniske Flora Danica, der har skabt mere end 3.000 floramotiver. Heraf fås Lyngby krusene med motiver som krokus og stormhat, hvor grønne og mørkeblå farvetoner indgår.

Denne kollektion minder om Royal Copenhagen Blomst eller Royal Copenhagen Flora – to af mange blomstrede kollektioner fra den anden ikoniske, danske designvirksomhed.

Kop med rhombe-relief

Lyngby, der genopstod i 2012, er i dag kendt for at genskabe gamle designs fra deres egne arkiver i 60’erne. Heraf er deres unikke rhombe-relief mønstre, der er hentet fra Danild-serien i 1961, blevet inkorporeret i en unik ’Rhombe’ serie. I serien indgår et meget smukt stel med kop og tallerken, der formår at indkapsle 60’ernes elegante og taktile mønstre.

Optimerede udgaver af originalt design

Flere af Lyngbys krus er lavet i deres originale design, men produceres i bedre og mere holdbare materialer. De klassiske riller og hanke indgår i krusene præcis som de originale. Funktionaliteten er også bevaret, da de nemt kan stables i skabet. Krusene ser flotte ud på ethvert bord og kan nemt gøre oplevelsen af at drikke kakao, kaffe eller te lidt mere luksuriøs.

Tåler Lyngbys produkter en tur i opvaskemaskinen?

Langt de fleste af Lyngbys produkter tåler ture i både opvaskemaskine, ovn og mikrobølgeovn. Porcelænets materiale er nemlig udvalgt med henblik på at skabe et så funktionelt og holdbart design som muligt. Dog anbefales det at vaske Lyngbys Flora krus i hånden, da motiverne kan falme i maskinvask. De resterende kopper og krus i Lyngbys udvalg tåler både opvaskemaskine og mikroovn.