Viser alle 21 resultater

Olielamper

Intet er hyggelige end det varme skær, en olielampe giver. I Designerstuens udvalg kan du gå på opdagelse i moderne og trendy olielamper, der kan være med til at skabe en rolig og stemningsfuld atmosfære – både inden- og udendørs. Vi tilbyder dekorative olielamper og fyrfadsstager, der nemt kan give hyggehjørnet i stuen eller terrassen et indbydende og klassisk udtryk.

Når det moderne møder vintage

Olielamper er generelt et meget traditionelt valg indenfor belysning og går flere hundrede år tilbage i designhistorien. Her er materialerne generelt meget enkle og typisk i glas og metal. Det delikate udtryk i en olielampe gør, at den fremstår meget tidløs og elegant. Derfor har denne lampetype også funktion som dekorativ brugskunst i indretningen. Det danske brand Menu tilbyder stilfulde olielamper med mulighed for at købe separate stativer til lamperne i forskellige størrelser.

Udendørs hygge

En olielampe er perfekt til de lune sommeraftener udenfor på terrassen eller altanen. Generelt bærer olielamperne i vores sortiment præg af et meget eksklusivt udtryk med genfortolkninger af de klassiske versioner. Der er rig mulighed for at kreere en hyggelig atmosfære udendørs til sommerfesten ved at placere de smukke olielamper rundt omkring. Olielamperne kan også stå langs stier i haven som en slags vejvisere for gæster, når de ankommer. De hyggelige lamper er dog også oplagte at stille på badeværelset, når man har brug for at koble af i et varmt karbad efter en lang arbejdsdag.

Menu stativer til olielamper

Menu tilbyder et smart, multifunktionelt stativ, der har funktion som holder for olielampen i samme serie. Samtidig kan stativet også bruges som et display til blomster og planter. Man kan således både bruge de smukke stativer på forskellige måder og tilpasse dem det udtryk, man ønsker at skabe i et rum. Menus olielampeserie Wire passer til stativerne under samme navn.

Menu lamper er alle moderne og skandinaviske i deres udtryk, og det gælder også olielamperne.

Inspireret af Tivolis olielamper

Normann Copenhagen er et godt eksempel på et brand, der på unik vis inkorporerer designs af ældre dato i nye udgaver. Mærket tilbyder blandt andet en fyrfadsstage, der er en genfortolkning af de ikoniske olielamper i Tivoli. Stagen giver ikke samme grad af lys som en almindelig olielampe, men skaber alligevel et flot lysskær takket være det mønstrede glas. Ved at genfortolke produkter fra den danske designtradition på en nytænkende måde, hvilket blandt andet kommer til udtryk i Normanns fyrfadsstager, sikres et klassisk udtryk, der samtidig udstråler kant og karakter.

Elektriske lamper i olielampedesign

Flere af lamperne i Designerstuens udvalg er designet med inspirationskilder til det klassiske olielampedesign. Heraf har mærket JWDA skabt en meget smuk bordlampe i messing, der har stærke ligheder med den tidløse olielampe på det designmæssige plan. Lampen, der er designet af Jonas Wagell for Menu, krydser således et vintage-inspireret look med mere moderne tiltag, hvilket giver lampen et meget unikt udtryk.