Viser 1–40 af 110 resultater

Skalstole til boligen

De klassiske og enormt populære skalstole tager udgangspunkt i et simpelt design, hvor komfort og kvalitet står i højsædet. Den unikke stoleform er inkorporeret i mange forskellige typer af stole. Det er foruden Hans Wegners klassiske lænestol, der også kaldes ’skalstolen’, blevet et af de mest brugte varianter indenfor spisebordsstole. Spisebordstolen er faktisk nærmest blevet synonym med den populære skalstol, da den er enormt praktisk at have stående omkring spisebordet takket være et slankt og kompakt design. Hos Designerstuen finder du et stort udvalg af skalstole i mange forskellige former og typer – både i form af Wegners originale skalstolsdesign og billigere udgaver fra brands som Preform og FTI.

Dansk design når det er bedst

Det er ingen hemmelighed, at dansk møbeldesign er stærkt anerkendt i store dele af verden takket være Danmarks ikoniske designklassikere, hvor gennemført arkitekthåndværk og kvalitetsbevidste materialevalg går op i en højere enhed. Derfor har Danmark i høj grad skrevet sig på det internationale designkort. Heraf er de klassiske skalstolsvarianter blevet et stærkt varemærke på dansk design. Carl Hansen & Søn tilbyder stadig det ikoniske Hans J. Wegner design i form af skalstolen, der nærmest ikke behøver en beskrivelse. Stolen er nemlig en af Danmarks absolut største møbeldesigns, der er kendt i mange lande verden rundt. Wegner, som blev født i Tønder, kreerede den smukke skalstol, som nok er en af de mest komfortable møbeldesigns fra den danske designtradition, med henblik på at tilbyde et tidløst møbel med harmoniske proportioner. Skalstolen blev designet i 1963, men fik først for alvor en plads i de danske hjem årtier efter, da den på mange måder var forud for sin tid på produktionstidspunktet. Skalstolen anses i dag som et af Hans J. Wegners mest epokegørende og designforandrende produktioner. Du vil kunne finde den fantastiske stol her i Designerstuens sortiment.

En stol der kan stå alene

Den originale skalstol betragtes som en lænestol og står flot i stuen som det element, der skaber det endelige helhedsudtryk i indretningen. Fordi stolen er så gennemført og fremtrædende i sig selv, kan den sagtens stå dekorativt i et hjørne uden supplerende brugskunst eller interiør placeret ved siden af. Skalstolen er med andre ord én af de få møbler, der kan stå alene og bære meget rummets udtryk. Den berømte skalstol rummer kun tre ben, hvilket skaber et meget sofistikeret og elegant udtryk, der yderligere fremhæves af det vingeformede sæde, der komplimenteres af stolens buede ben. Selv de, der ikke nødvendigvis er så designinteresserede, vil kunne se stolens usammenlignelige skønhed, der løfter et hjems indretning op til nye højder.

Den perfekte spisebordsstol

Selvom den originale Wegner skalstol slet ikke er beregnet som spisebordsstol, har de nye skalstolsdesigns i dag netop denne funktion. Spisestolsudgaverne inkorporerer stadig det traditionelle design – dog med en langt smallere udgave af det vingeformede sæde – og med fire ben. Således er de skalstole, som vi kender som spisebordsstole, ikke deciderede kopier eller efterligninger af Wegners originale stol. De har dog helt traditionelt den samme komfort, hvor lænet former sig om ryggen og gør stolene enormt behagelige at sidde i. Skalstolenes ofte smalle og kompakte design gør desuden, at de passer rundt om langt de fleste spiseborde – selv de små af slagsen. Er du i tvivl, kan du altid vurdere det ud fra stolens bredde og tjekke, om den passer i størrelsen til dit spisebord. Mest harmonisk bliver det, når der står mindst 4 spisebordsstole rundt om et spisebord.

Forskellige farver

Skalstolene, der er perfekte omkring spisebordet, fås i et væld af forskellige varianter og typer, hvoraf du i vores sortiment finder farver som hvid, grøn, rød og blå. Der er med andre ord rig mulighed for at vælge skalstole, der giver indretningen i køkkenet eller spisestuen lidt ekstra personlighed. Med farverige stole omkring spisebordet kan du bryde det minimalistiske op, hvis du har indrettet dit hjem meget skandinavisk. Foruden at være enormt klædelige og flotte at have stående omkring spisebordet, så giver stolene også en udbredt komfort, der gør dine gæster glade. Har du rygproblemer bør du klart overveje at investere i de gode skalstole, der støtter hele vejen op, så længe du sidder helt ind til ryglænet. Netop derfor er stolene meget gæstevenlige, og du behøver ikke at tænke på at investere i puder og lignende, da stolene i sig selv giver nok støtte. Flere af skalstolene i vores udvalg inkorporerer allerede et vatteret underlag og har således god fjedring, når man sidder i dem. Hvis du vil sikre en rigtig god komfort i spisebordsstolene, bør du tage et kig på Freshfurns Ben skalstol, der er designet, så den er enormt rar at sidde i.

Alternativ kontorstol

De sædvanlige kontorstole, som vi kender dem, kan være ret klodsede og knap så pæne i designet. Form Armchair skalstolen fra Normann Copenhagen er et oplagt valg, hvis du skal have en ekstra kontorplads tilgængelig derhjemme, men ikke ønsker at gå på kompromis med det designmæssige udtryk. Stolen inkorporerer et smart armlæn og giver rigtig god støtte til ryggen, men er dog ikke som udgangspunkt beregnet som kontorstol til brug alle ugens dage. Skal man sidde i stolen mange timer hver dag bør man i stedet investere i en ergonomisk kontorstol. Men stolen er oplagt, når du ved, at du ikke skal arbejde hjemme mere end 1-3 dage om ugen. Normann Copenhagen tilbyder skalstole i meget stærke konstruktioner, der holder i mange år. De fås desuden i forskellige nuancer og farver, så du kan vælge lige præcis den model, der passer ind i dit hjems indretning.

Klassiske spisebordsstole

Er du på udkig efter de helt klassiske skalstole med metalben og blanke flader, behøver du ikke at lede længe i vores udvalg. Vi har nemlig samlet et stort sortiment af de klassiske spisebordsstole i formspændt bøgefiner, der efterhånden ses på langt de fleste arbejdspladser og hjem. Disse skalstole fås i mange forskellige nuancer, der kontrasteres flot af de krombaserede metalstel. Disse stole kan desuden stables ovenpå hinanden og er derfor enormt praktiske at have klar, når du skal holde større arrangementer eller fester. Mulighederne er mange, når det gælder de smarte skalstole, og de er det perfekte match til dig, der ønsker en praktisk løsning i et flot design.