6 gode råd til smart indretning af små rum

HVEM SKAL SE DENNE ARTIKEL?

Indretning af små rum kan være en uoverskuelig opgave, især fordi man ofte føler, at manglen på plads sætter en grænse for fantasien. Små rum kan nemlig hurtigt få en indelukket og kaotisk fremtoning.

Heldigvis har vi samlet nogle brugbare råd til, hvordan du på en smart måde kan indrette små rum, så de forekommer åbne, fyldige og endda æstetiske.

1. Brug lyse farver til indretning af små rum


Indretning af små rum med lyse farver

Lyst og åbent – Sådan skal det gøres!

Hvide (eller generelt lyse) farvede vægge og møbler kan skabe et åbent udseende, og får de små rum til at forekomme mindre klaustrofobiske.

Ofte vil små rum også have færre eller mindre vinduer, og det er derfor sværere at få belysning i rummet. Mørke farver kan derfor være et problem, da det kan skabe en følelse af, at rummet lukker ind mod centrum.

Vægmaling har altså en stor indflydelse på stemningen i indretning af små rum. Mørke farve kan også være passende, men kun hvis du bevidst vil skabe en sammenpresset hyggelig indretning.


2. Brug lette møbler, når du indretter små rumIndretning af små rum med lette møbler

Ikke særlig behagelig sofaplads – medmindre man vil have ondt i ryggen!

Tunge møbler fylder ikke kun mere, men de er også sværere at flytte rundt på. Dette sætter begrænsning på din indretning – især i små rum, hvor pladsen, som man kan flytte møblerne rundt på, er mindre.

En klassisk sort læder sofa eller et stort tykt skab som set på billedet kan være smukke i mange indretnings koncepter, men de udsender også et tungt signal, som får små rum til at se uhåndterlige ud. Det handler i bund og grund om at skabe en bevægelig opstilling.


3. Beklæd dine vinduer med små og simple gardiner


Store gardiner passer dårligt i små rum

Ikke den bedste belysning, eller hvad?

Gardiner med mønstre tager fokus fra vinduet, og små rum kan derfor blive overvældet. Det skaber en sammenpresset følelse, hvis detaljeret pynt prioriteres over det praktiske.

Store gardiner vil for det første blokere for det indgående lys, især hvis det lille rum i forvejen har minimal belysning. For det andet vil store gardiner tage plads i rummet og gøre rummet mindre, hvilket ikke er hensigten.

Brug derfor små gardiner som går i ét med væggen, når du indretter små rum.


4. Arkitektonisk dekoration kan gøre små rum mere spændende


Indretning af små rum med arkitektur

Et eksempel på utallige dekorations temaer.

Ofte vil man  forbinde arkitektoniske skulpturer med store rum, men hvis man holder øjnene åbne, kan man sagtens finde skulpturer, som på en elegant måde kan dekorerer indretningen af små rum.
Det kræver blot, at dekorationerne har en tilpas størrelse for ikke at fylde for meget i rummet.

Små skulpturer kan eventuelt placeres på vindueskamme, sofaborde eller hylder.
En god idé er at finde kollektioner af skulpturer som passer med temaet i rummet.

Dekoration til væggene er også en rigtig god idé. Tomme vægge kan hurtigt blive kedelige, og så fylder væg-dekoration for det meste ikke særlig meget.


5. Udnyt den lodrette plads i indretningen af små rum


Overvej hvilke ting og sager, som du ikke benytter i hverdagen (Det kan eksempelvis være læste bøger). Disse ting kan være praktiske at smide op på højt-siddende hylder, så de ikke står i vejen, når der vandres rundt i rummet.

6. Vis mest muligt af gulvet i rummet


Indret små rum med stor synlighed af gulvet

Spejl-blankt gulv, som ikke dækkes til – Sådan skal det gøres!

Jo mere gulv der ses i et lille rum, desto større virker rummet. Som vi tidligere nævnte er spinkle møbler gode at indrette små rum med, da de er lette at flytte rundt i rummet, samtidig med at de dækker mindre af gulv-overfladen.

Konklusion til smart indretning af små rum

Indret små rum med lyse farver og spinkle møbler, så rummet virker større. Dekorér med små detaljerede figurer og/eller væg-pynt for at gøre rummet mere spændende uden at optage plads. Sortér de ting du ikke bruger væk fra rummet eller sæt dem, hvor de ikke forstyrrer. Hold gulvet synligt.


Kan du lide artiklen? Din stemme motiverer os!

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *