Spisebord af træ plankebord af Noyer

Noyer: Autentiske, håndlavede møbler af valnøddetræ

Kender du Noyer?

Det er et dansk designbrand, som skaber håndlavedede møbler og interiør i træ – ofte i ikoniske mørke nuancer.

I denne artikel kan du opleve det flotte håndværk fra Noyer gennem flere af deres fantastiske møbler og interiør.

Noyer har imponeret Designerstuen, og derfor får du her lov til at se deres enestående designobjekter. Undervejs kan du forestille dig, hvordan de ville se ud i dit hjem.

Værs’go:

Spisebord (plankebord) med udtræk

Det flotte spisebord med udtræk fra Noyer håndlaves i amerikansk valnøddetræ. Derudover har bordet nogle fine detaljer i kobber.

Som noget helt unikt er spisebordet konstrueret med tre ben. Det giver bordet et anderledes udtræk end de sædvanlige (og nogle ville sige kedelige) spiseborde.

Hvert eneste plankebord fra Noyer er unikt i sin form og farver. Det skyldes blandt andet, at der ikke findes to ens træer, som plankerne bliver skåret af. Dermed fortæller åremønsteret i plankebordet en særlig historie, som kan være betagende at kigge på ved middagen.

Tillægsplader på plankebordet

Bordet er med udtræk i form af to tillægsplader, der skæres af den samme planke som resten af bordet. På den måde kan plankebordet pynte i dit hjem som middagsbord både med og uden udtræk, alt efter hvor mange gæster du har på besøg.

Vi har tidligere skrevet om plankeborde, men dette er klart et af de flottere. Særligt fordi det er så veludført, og fordi træet har så flot en nuance.


Skærebræt med saftrille

Udover møbler laver Noyer også interiør – herunder et råt skærebræt, smørrebræt og forskærerbræt.

Skærebrættet laves af et mørkt træ og får nogle flotte åremønstre. Skærebrættet har en unik form, som er meget rå i forhold til klassiske, ligesidet skærebræt. Formen er nemlig med vilje usymmetrisk ligesom planter og træer også ofte er i naturen.

Brættet har med en saftrille en praktisk egenskab, og det vil være formidabelt til at skære både grøntsager og kød på i køkkenet.

Bordlampe i træ

Bordlampe af træPå trods primært at arbejde med træ har Noyer også lavet en række lampedesigns, herunder bordlampe og gulvlampe.

Begge lamper er skabt ud fra en minimalistisk stil, hvor lampepæren hænger elegant ned fra en træpind, som står op på æstetisk måde. Igen på dette stykke interiør bruger Noyer det flotte valnøddetræ samt kobber. Bordlampens unikke udseende gør den til en miniskulptur, der agerer som en fryd for øjnene. Det er ikke en billig bordlampe, men derimod et designmæssigt kunstværk.

Du kan med fordel pynte dit sofabord eller skrivebord med lampen for at få belyst området omkring.

Om Noyer

Imponerende!

Foroven har vi gennemgået en række af deres flotte designs.

Men du sidder sikkert tilbage med et spørgsmål…

Hvem er Noyer?

Se – Noyer er virksomheden bag de smukke designs. Det er en dansk designvirksomhed (ligesom Wehlers møbler og Kabeltromlen), der håndlaver møbler og interiør i deres værksted i København.

Med en forekærlighed for valnøddetræ blev navnet “Noyer” til. Noyer betyder nemlig valnød på fransk. Den flotte træsort har et elegant udseende og er rustik som materiale. Derfor har Noyer valgt at specialisere sig i valnød.

Designvirksomheden arbejder ud fra 5 principper:

  • Det skal være funktionelt
  • Det skal være holdbart
  • Det skal være smukt
  • Det skal ikke ligne noget, vi har set før
  • Der skal være plads til at lege

Der er også lavet en præsentationsvideo med Noyer:

Tak fordi du læste med.

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *