Kabeltromlen

Kabeltromlen giver gammelt træ nyt liv i bæredygtige, rustikke møbler

Kabeltromlen

Kabeltromlen laver bl.a. borde af gamle kabeltromlerVi benytter helt vildt mange materialer til diverse projekter hvert eneste dag, og mange af dem kasseres på trods af god stand.

Hvorfor ikke genbruge materialerne til at skabe bæredygtige, rå møbler?

Dét spørgsmål imødekommer den unge virksomhed Kabeltromlen, der har skabt et sortiment af møbler fra genbrugte materialer.

I denne artikel går vi præsenterer vi det fantastiske koncept og virksomheden bag. God fornøjelse!

Møbler af kabeltromler

Kabeltromlen ligger sit navn op ad de møbler af kabeltromler, som virksomheden laver. Det er en fantastisk god idé at genbruge et gammelt industri-objekt for at skabe et nyt møbel med rå mærker fra fortiden.

Spiseborde

Den runde form på en kabeltrommel er helt perfekt som fundament til et rundt spisebord. Runde spiseborde har den fordel, at alle middagsgæsterne sidder tæt på hinanden.

Derudover er de runde former mere bløde en traditionelle, firkantede spiseborde. Det giver en dejlig kontrast på spisebordene af kabeltromler, som ellers et råt udtryk.

Kabeltromlen rundt spisebord

Sofaborde

Det rustikke sofabord fra Kabeltromlen giver en fed twist til stuen. Modsat de mange andre elementer, som ellers står i de fleste stuer (Kähler vaser, Menu Kubus lysestager, PH lamper etc), så har kabeltromle-sofabordet et unikt udseende, da hvert møbel fra Kabeltromlen har nuance- og størrelsesforskelle.

Møblet kunne gå godt med loungestolen fra Anne Karnov.

Sofabord af kabeltrommel

Hylder

Selvom det måske er mest oplagt at lave borde ud af den runde form på kabeltromler, så kan de faktisk også bruges til andre møbler. Det kræver blot den rette kreativt.

Kabeltromlen har formået at designe hylder ud af det genbrugte træ ved at skærer en lille del af tromlerne af. De ser yderst flotte ud på væggen!

Hylder af genbrugt træ

Klapborde

Et klapbord er et møbel, som man ser alt for sjældent. Ved at hænge bordet som en hylde op ad væggen, kan det klappes op og ned, som man har lyst. På den måde bliver bordet praktisk, og kan fylde mindre, hvis man pludselig får behov for mere plads.

De lyse farver på designet minder en smule om Wehlers møbler, som vi engang skrev om.

Klapbord

Møbler af traller og andet genbrugstræ

Udover de flotte tromler, som Kabeltromlen nok udtrykker allermest, så har virksomheden også andre genstande, som de genbruger.

Fx har de valgt at genbruge traller, som har haft et langt liv i håndværker-branchen. Trallerne får et andet liv i de smukke møbler, Kabeltromlen skaber ud af dem:

Skoreol af traller

Skoreol af traller

Trallehylder med beslag

Trallehylder med beslagOm Kabeltromlen

Har du nogensinde set Løvens Hule?

Altså: Et program fra Danmarks Radios om iværksættere, der søger kapital til deres virksomhed, så den kan vokse sig større.

Kabeltromlen har nemlig været med i Løvens Hule, hvor den gode historie om virksomhedens oprindelse blev fortalt på national TV. Her fortaller grundlæggeren Palle Top, hvordan han havde skiftet branche fra bankverdenen for at efterleve passionen for træ.

Løvens hule

De fem "løver" fra Løvens HuleOg det var netop historien om Palle, der fik os til at skrive denne artikel på Designerstuen.

Giv Kabeltromlen et kæmpe like på Facebook. Tak fordi du læste med.

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *