Den store farveguide

Farvers udstråling – en guide til farvevalg

HVEM SKAL SE DENNE ARTIKEL?

Vi har tidligere givet nogle praktiske tips til indretning med farver, men hvilken udstråling har de forskellige farver egentlig?

Blot ved at kigge på en bestemt farve kan vores følelser og bevidsthed blive påvirket. I indretning skal farver derfor nøje overvejes, uanset hvilket rum der indrettes. Du skal nemlig først finde ud af, hvilken funktion det bestemte område i dit hjem har, og derefter skal du vælge, hvilke farver som bedst udstråler områdets funktion.

Følg guiden nedenfor og find farverne til dit hjem.


Den store farveguide

Din guide til valg af farver i indretning

Varme farver består af rød, orange og gul.
Rød har en spændende, passioneret og stimulerende effekt på os mennesker, og farven kan derfor bruges i kærlige områder i indretningen. Orange har en venskabelig, balanceret og inviterende virkning, og farven er derfor god i områder, hvor der skal hygges med venner og veninder.
Gul er lys, glad og energifyldt, og kan eventuelt associeres med motion – gult løbetøj er bl.a. populært.

Af kolde farver er der grøn, blå og lilla.
Grøn har en afslappende, genopladende og naturligt vibe over sig, og kan derfor bruges i sammenhæng med udendørs temaer, plante-temaer eller bare til afslappende områder i indretningen.
Farven blå udstråler sikkerhed, troværdighed og afhængighed. Banker og samfunds-organisationer har derfor ofte denne farve i deres logoer. Farven blå kan eventuelt bruges i kontoromgivelser eller andre steder i indretningen, hvor der skal arbejdes eller laves andre seriøse ting og sager.
Farven lilla virker ædel, eksklusiv og værdig, og farven kan derfor benyttes i eksempelvis soveværelset, hvis man går efter, at sengen skal virke som en kongelig trone.

De neutrale farver er sort, hvid og brun, og disse farver kendt for at passe sammen med alle andre farver, og de kan derfor frit benyttes som et ekstra ‘touch’ i indretningen.
Sort udstråler styrke, modernitet og elegance. Hvid udstråler klarhed, renhed og enkelthed. Brun udstråler pålidelighed, stabilitet og komfort – og her har vi så en af grundene til, at mange sofaer er brune.

 

Kan du lide artiklen? Din stemme motiverer os!

[mc4wp_form]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *