Chaiselonge sofa

Sofaen som du selv kan bestemme formen på, Lift-bit

Chaiselonge sofa

Jeg forstår det ikke.

Jeg har oplevet, at mange af mine venner er flyttet hjemmefra. Når de skal vælge deres sofaer, bladrer de i utallige produkt-brochurer. De går endda på jagt i storcentrenes boligbutikker.

“Jeg skal bruge en hjørnesofa til at slappe af i.”

“Sofaen skal selvfølgelig ikke fylde hele stuen.”

Hvorfor er det mon så besværligt?

Alle bor forskelligt, og sofaen er muligvis det mest fyldige møbel i hjemmet. Den skal kunne være der. Så hvorfor ikke bare vælge en sofa, som man helt selv kan bestemme formen på?

Det spørgsmål blev besvaret til Milano Design Uge ’16, da det internationale design- og innovationsfirma, Carlo Ratti Associati, afslørede et sofa-design, som de har lavet i samarbejde med Vittra. Deres sofa kan sammensættes i utallige kombinationer, og hver enhed kan løftes.

Deraf navnet: Lift-Bit.

Dame ser tv på lift-bit læggestole

Lift-bit er et modul-system, som kan transformeres til en sofa, en seng, en stol, en chaiselonge… eller hvad din kreativitet ellers kan udtænke. Modulsystemet minder en smule om den praktiske modulsofa Sofista.

Den består af en klynge turkish-grønne, gule, røde eller lyseblå og polstrede skamler, som sættes sammen til den ønskede form. Skamlerne kan løftes op (og ned igen) vha lineære aktuatore.

Med det smarte opløftningssystem kan Lift-bit løftes og sænkes med en mobil app. og endda også blot med bevægelser.

En liftbit stol lineære aktuatorLift-bit stol løftes med lineære aktuatore

Lift-bit har også en sjov funktion, som gør at møblet aldrig står helt stille. Når det “keder sig”, begynder det at bevæge sig i forskellige former, så man aldrig kan være helt sikker på at kunne slappe af. (Funktionen kan formentlig sættes på pause).

Afslapning i sofaenDame sidder på lift-bit sofa

Hvad synes du om Lift-bit systemet? Ville det opløfte dit eller en person du kenders humør?


Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *