Læder til møbler

The Apple Girl skaber æble-læder til møbler & tøj

The Apple Girl

"An apple a day keeps the doctor away"

Sådan lyder et klassisk citat, og med et højt vitaminindhold er der sikkert noget om snakken.

Men kan et æble om dagen - i mode- og møbelindustrien - holde klimaforskerne væk?

Dét vil et ungt startup gerne udfordrer på.

Startup'et hedder The Apple Girl, og de har som vision at erstatte klassisk læder fra dyr med alternativt, bæredygtigt læder fra madspild.

Det er altså i stil med Nicolaj Thrane, der har lavet en bæredygtig stol af ålegræs.

Læs i denne artikel, hvordan The Apple Girl vil udfodrer normen og skabe nyt, bæredygtigt læder til din mode og dine møbler.Lad og starte med at kigge på den nuværende situation:

Læderindustrien udleder giftige stoffer

Produktionen af læder går ikke kun ud over de dyr, som materialet produceres af. Produktionen har også klimamæssige og menneskelige bivirkninger.

Kvægindustrien, som læder er en del af, står for cirka 15% af det menneskeskabte udslip af drivhusgasser. Samtidig er industrien også medskyldig i skovrydningen.

Store arealer af land ryddes for at gøre plads til kvæg, som er hovedkilden til læder. Faktisk står kvægindustrien for op mod 80% af skovrydningen på verdensplan, fortæller Wageningen University og Research Center.

På samme tid udleder læderproduktionen giftige kemikalier i naturen. Det sker, når det rå hud fra dyrene skal garves og laves til læder. Udledningen af giftige kemikalier har konsekvenser for både naturen og for arbejderne, der er i tæt på produktionen.

Der er altså gode grunde til at tænke over, hvordan den næste lædersofa eller læderstol er produceret. Og det gør det ligeledes fedt, at et initiativ som The Apple Girl bliver sat i verden for at udfordrer normen.5 nye slags læder af æbler som det bæredygtige alternativ

læder møbler

The Apple Girl vil imødekomme ovenstående problemer med klassisk læder ved at bytte materialet i eksisterende produkter ud med et af deres fem nye, bæredygtige slags læder. Alle fem lavet af rester fra æbler, der er brugt til mad. På den måde imødekommer projektet også det store madspild. Danske forbrugere alene smider 260.000 tons mad ud årligt.

De nye lædertyper skal ifølge visionen indgå i moden og alle andre steder, hvor læder anvendes. Set med indretningsbrillerne, kunne det være på lædersofaen, stolehynder af læder, lænestole med mere.

De fem slags læder har forskellige overflader, tykkelser og økologiske farver. Dette bør give mulighed for, at lædertyperne kan bruges i forskellige slutprodukter.


lædertaske

Fremtiden for projektet

For et innovativ projekt som The Apple Girl handler det i en høj grad om at få flere mennesker med på vognen. Særligt virksomheder, der tør producere deres varer ud af den nye lædertype af æble. Det er også derfor, at de får en artikel her på Designerstuen.

Du kan følge The Apple Girl på deres Instagram, hvor de også giver et indblik i deres fremgang med projektet.


Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *