Geometrisk eksperimenterende møbler af en designer fra Dubai

Oru Seriens møbler

At gøre op med kantet, kedeligt og fantasiløst indretning er for mange designere det ultimative mål. Bl.a. var de runde og bølgede former på Arne Jacobsens Ægget et forsøg – eller rettere sagt; et vellykket forsøg på at gøre stolen ekstraordinært i kontrast med de ellers firkantede og stilmæssigt intetsigende bygninger, som stolen skulle stå i.

Det hele skal nemlig ikke hele tiden handle om pris og funktionalitet. Udseendet, designet, det visuelle skal nemlig også kunne fryde vores øjne og underholde vores hoveder i en hverdag, der ellers til tider kan virke grå og kedelige – har vi ikke alle haft sådan en mandag?

Netop dette forstår den kvindelige designer, Aljoud Lootah, fra Dubai.
Hun har skabt en serie af geometrisk eksperimenterende inventar, som sat op imod almindelige møbler giver en følelse af provokation.

Kig med forneden, og se Lootahs provokerende, asymmetriske (undtagen én), ordinære, og vigtigst af alt; flotte møbler (Det synes vi i hvert fald, hvad synes du?).

Aljoud Lootah Kabinet skab fra Dubai

Er det et skab, en reol, en bogkasse eller bare et kunstværk til hjemmet? Objektet har i hvert fald mange funktioner på trods af det alternative design.

Geometrisk skabAlternativ stol

En stol af lignende design fås ikke mange steder. Foroven ses stolens geometriske mønstre tydeligt, og forneden ses designeren, Lootah, som viser os, at objektet ikke kun er til pynt. Overveje at bruge denne stol til et skrivebord i australsk træ.

Designeren Lootah sidder i sin stol

Sidst i rækken af Lootahs møbler, som vi har valgt af vise jer, er lampen forneden.

Lampen er lavet af teaktræ og reflekterende kobber. Materialerne har lignende nuancer, og tilsammen danner de derfor en fredelig effekt, selvom lampens figur er småkaotisk for en typisk bordlampe at være.

Provokerende kunstnerisk lampe

Synes du, at denne slags interiør & møbler er for meget ved siden af? Eller er det netop det skæve, som tiltaler?

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *