Indretning med håbets farve

Håbets farve (grøn) i hverdagen og indretningen

Kan du lide artiklen?

Håbets farve er grøn, og farven symboliserer naturlighed, genskabelse og endda innovation.

Vi støder dagligt på håbets farve – især om sommeren, hvor græsset er grønt og træernes grønne blade er udsprunget. Men også igennem vinterens mørke og kolde tider støder vi på den opkvikkende farve, bl.a. når vi kører fra lyskryds til lyskryds i håb om at se en strøm af den grønne farve, så vi ikke behøver at stoppe op og vente. Håbets farve signalerer altså også fri bane, accept og godkendelse.

Herunder vil vi komme ind på, hvordan du kan pynte din bolig op med håbets farve, uden at du ender op med en boligindretning som minder mere om et rodet udendørs buskat end et hyggeligt indendørs værelse.

Håbets farve i indretning


I indretning kan håbets farve være et friskt og sommerligt element, som især går i ét i indretninger med planter som også indeholder den grønne farve. Vi har faktisk tidligere skrevet et indlæg om farvernes betydning i indretningen.

Mindre dele af interiør med håbets farve kan benyttes som pynt, til når man indretter med farver. Eksempelvis kan man bruge det, der kaldes en 60-30-10 opdeling af farverne i indretningen. Dette gøres ved, at man først opmåler rummet, derefter vælger man to farver – lad os prøve med beige og grøn for at efterligne billedet med den grønne sofa.
Beige er hovedfarven, og den skal altså bruges i 60% af indretningen.
Grøn, håbets farve, er den sekundære farve, og den bruges i cirka 30% af indretning.
De sidste 10% af pladsen i rummet bruges til de løse farver, og der kan man pynte med hvilke som helst farver.

Farver, som passer med grøn, i indretning

I princippet passer alle farver sammen med hinanden, det handler blot om at finde den rette nuance af farven. Som vi også har skrevet i vores indlæg om farver i indretning, så vil farver som er tætliggende i farvehjulet til sammen udsende et afslappende signal, hvor modsatte farver til gengæld udseender et mere stimulerende signal.

Samtidig skal det dog nævnes, at hvis en farve er iøjefaldende og dominerende, betyder det, at farven også udstråler energi, hvilket måske er derfor, at meget løbetøj har påfaldende farver.

Udnyt den afslappende effekt i indretningen

Men hvor placerer du håbet farve i din indretning? Det kan være svært at vide, men ved at kigge på den grønne farves effekt på os mennesker, er du måske allerede hjulpet lidt på vej.

Vi anbefaler, at du udnytter den afslappende effekt, som håbets farve har, ved at benytte den til områder, hvor der skal slappes af og hviles, men dog uden at man falder helt i søvn. Der kunne eksempelvis indrettes med en grøn hynde til en udendørs stol (for at matche naturen), en grøn pude til sofaen eller grønne gardiner i stuen.

Kan du lide artiklen? Din stemme motiverer os!

[mc4wp_form]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *