Måneglobus på et bord i en indretning

“MOON”-bordlampe: Den mest præcise globus af månen

Månelampen på et bord i en indretning

Med over 1 million danske kroner i crowdfunding på Kickstarter har “MOON”-lampen gjort sig kendt i diverse medier.

Det er den mest præcise måneglobus, ifølge kunstneren bag, Oscar Lhermitte med Kidu.

Som der står på deres Kickstarter-kampagne er lampen en akkurat 1/20 million af månen med alle dets kratere og højdeforskelle. Det er altså ikke blot et 2D fotografi af månen, som er limet på en kugle, som mange af de tidligere måneglobusser ellers har været. Det er altså en fantastisk innovativ bordlampe.

Derudover måneglobussen en LED ring til at dreje rundt om sig, og konstant belyse de områder af månen, som normalt er synlige fra jorden. Det er altså en fantastisk innovative LED bordlampe.

MOON gengiver altså månens faser… i miniature, og i stuen.

Moon-bordlampe Den mest præcise måne lampe

Udover blot at vise månens faser, så giver MOON-globuslampen dig for første gang mulighed for at opleve den side af månen, som man aldrig kan se fra jorden – altså månens bagside.

Closeup af bordlampens lys

Oscar Lhermitte og design studiet, Kidu, har lavet måneglobussen ved hjælp fra smukke rumbilleder samt utrolig præcist data fra NASA. Derudover har de benyttet 3D-printere til at lave indviklede objekter – uden af skulle støbe en helt ny form i en kæmpe maskine, som man skulle i gamle dage.

Moon er et nymoderne objekt ligesom STACT-vinholderen, som vi tidligere har skrevet om.

Delene til måneglobussen i 3D print

MOON fås i to størrelser:

  1. med en omkreds på 173mm, i størrelsesforholdet 1/20 million af månens rigtige størrelse. Denne version er med solen (lampen)
  2. med en omkreds på 300mm, svarende til 1/11,5 million af månens oprindelige størrelse. Denne version er uden lampen.

Begge versioner af måneglobussen er, sagt på fagsprog, typografisk præcise versioner af månen. Af praktiske årsager er den store version af MOON den mest præcise, fordi den har mere plads til detaljer.

Månen i to størrelser

Det er virkelig et fantastisk syn – også selvom jeg kun har set MOON fra min computerskærm. Den må være endnu flottere i virkeligheden.

Måne bordlampe i bevægelse

Hvad synes du om måneglobussen MOON?

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *