Arttiles fliser

ARTTILES gør dine fliser livlige med små fortællinger

Arttiles fliser

Det er den evigt svære problemstilling:

Skal fliserne i badeværelset være türkish-grønne eller pære-grønne? Sand-grå eller mat-grå?

Netop denne problemstilling har det moderne par diskuteret utallige gange, og det har med støtte fra den lokale Silvans produktkatalog skabt uro under mange middage.

Men det behøver ikke at være et problem for dig.

Faktisk kan du gøre op med kedsomheden ved de klassiske flisefarver (lad os være ærlige – de er ofte frygtelig ens). Og du kan samtidig bringe nye historier med ind i din indretning.

Det hele kan du lykkedes med ved at benytte de nye, kunstneriske fliser ‘ARTTILES‘.

Lad os se hvordan:

Design din egen væg med fliser

Med en risiko for at fornærme…

Når du indretter med klassiske, ensfarvede fliser, kan dit hjem hurtigt blive almindeligt, mainstream og sågar kedeligt.

Her kommer ARTTILES i spil. ARTTILES-fliserne er alle håndlavet.

Det gør dem selvsagt dyrere end masseproducerede fliser fra de gigantiske virksomheder med store produktionsapparater. Tænk maskiner, der bare pumper flise efter flise ud…

Læs også vores artikler om Dansk Plakatkunst eller Wehler møbler.


Til gengæld giver det en enorm fleksibelt, der giver dig mulighed for at få en personlig og tilpasset løsning, som du helt selv er med til at skabe. Du er med andre ord ikke bundet af et produktkatalog. Se fx, hvordan en del af Københavns Lufthavn er blevet pyntet med et tilpasset mønster af fliser:

Et opslag delt af ARTTILES (@arttiles) den

(Ovenstående billede indeholder også et par flotte, sorte barstole)

Ret kreativt – og du kan være med.

For selv at designe din egen vægdekoration kan du benytte “The Customizer” fra ARTTILES.

The Customizer er en digital legeplads, hvor du kan designe løs fra din computer. Det er nemt og smart – og fungerer i praksis ved, at du sammensætter de vægfliser, som du har lyst til.

I videoen nedenfor kan du se The Customizer i praksis:

Forny også dit gulv med eventyrlige gulvdekorationer

Fliser til gulvetGulvet er selvfølgelig også et oplagt sted at pynte med livlige fliser.

Det er klassisk at badeværelset og måske også køkkenet har gulvfliser, men med lidt fantasi kan du også pynte andre rum.

Det hele handler om farvesammensætingen – så længe de rigtige farver sættes sammen, vil fliser gå til det meste moderne indretning.

På billedet (til højre/ovenfor) ses en flot entré indretning, hvor ARTTILES fliserne pynter gulvet. Entréen indeholder også en hattehylde, et par opbevaringsæsker, en potteplante og et gulvtæppe.

Udover at fliserne er utrolig flotte, så er gengangen af farverne sort, hvid og grøn den primære årsag til, at indretningen går op i en højere enhed.

Badeværelse gulvfliserHvis du vil tage flise-dekorationerne til det næste skridt, kan du kombinere både gulv- og vægfliser i en fælles synergi.

Se for eksempel billedet (til højre/ovenfor) med badeværelset og det fyldige badekar. Her fortsætter motivet fra gulvfliserne direkte op ad væggen.

Ekstra detalje: Læg mærke til, hvordan både gulvtæppet under badekaret og billederne på væggen er malet på fliserne. Det er altså optiske illusioner, der danner en rød tråd i designet fra ARTTILES.

Bag om ARTTILES // Portugisiske fliser

Bag ethvert kunstværk er der altid en kunstner (eller kunstnere).

Bag ARTTILES står kunstnerne Anette Nørmark og Trine Galschiøt – To kvinder, der blev bragt sammen af deres fælles kærlighed til Portugal og deres smukke flisefacader.

Portugisiske fliser

Fliserne i Portugal (også kaldet Azulejos) er ikoniske og smukke dekorationer i gadebilledet. Fliserne er en langvarig tradition i Portugal – De daterer helt tilbage til 1200-tallet!

Fliser portugal azulejos


Med en solid inspirationskilde i de portugisiske fliser har Anette og Trine taget de mønstrede fliser videre.

Det foregår på Vesterbro i København, hvor ARTTILES STUDIO ligger. Her skabes hvert enkelt flise med kærlighed, kunstnerisk pleje og langt fra industrimaskinerne.

Hvis du vil se mere til ARTTILES, anbefaler vi, at du følger deres Instagram.

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *