PH Standerlampe

PH standerlampe – 3 gulvlamper til det stilrigtige hjem

PH standerlampe

PH (Poul Henningsen) har lavet nogle helt fantastiske standerlamper.

I denne artikel kan du se og læse om de nærmest kunstneriske standerlamper, som hver og én formentlig ville passe hamrende godt i dit hjem.

Standerlamperne er lige så enestående og veldesignede, som hans loftslamper (herunder PH 5 classic og contemporary og mini).

Lad os se på det:

PH 3 ½ – 2 ½ gulv standerlampe

PH 3½-2½ gulv standerlampeDenne gulv standerlampe af PH (Poul Henningsen) er en tidsløs klassiker. Gulvlampen er i opalt glas i mat hvid. Den hvide farve står dejlig idyllisk sammen med lyset, som lampen udsender.

Toppladen er produceret af højglansforkromet, optrukket messing.

Hele PH 3 ½ – 2 ½ gulv standerlampen er designet ud fra et matematisk princip, der på bedste vis giver et blændfrit lys. Helt konkret er PH standerlampen designet med et reflekterende flerskærmssystem baseret på en logaritmisk spiral.

Wauv – det blev hurtigt indviklet.

Sagt på hverdagssprog betyder det, at PH 3 ½ – 2 ½ standerlampen udsender et diffust lyst i en bestemt retning. Det er smart, fordi det skaber en hyggelig atmosfære, hvor man ikke bliver blændet af skarpt lys.

Selve lampens tekniske egenskaber er noget, som designeren Poul Henningsen er blevet anerkendt og hyldet for. Hans lampedesigns er både lands- og verdenskendte, hvorfor hans standerlamper også figurerer i mange indretninger.

Lampen fås også i med glasskærm, og den pynter helt vildt godt i eksempelvis indretning af entréen, hvor den kan lyse op ved siden af en bænk med opbevaring.

Inspiration til indretning med PH 3 ½ – 2 ½ gulvlampen

Hvis du skal købe en PH 3 ½ – 2 ½ gulvlampe, bør du også vide på forhånd, hvordan du vil indrette med lampen.

Du skal tage højde for, hvordan lampen passer ind i din nuværende indretning, og hvor på gulvet du vil placeres lampen.

Vi har fundet 2 opslag på Instagram, der fornemt viser, hvordan du potentielt kan indrette med den ikoniske lampe.

Vær’sgo at kigge med:

1. Kobber Edition af PH 3 ½ – 2 ½ i eksklusiv indretning

Hvis du køber standerlampen i den skinnende kobber edition, kan du overveje en eksklusiv indretning som på Instagram-opslaget fra Brdr. Sørensen.

En eksklusiv indretning kan opnås med brug af sort, kobber, sølv og gulv.

2. En indretning spækket af designikoner fra Fritz Hansen, Poul Henningsen og Louis Poulsen

Hvis du er særligt vild med de danske designklassikere, kan du tage inspiration fra et Instagram-opslag fra det norske møbelfirma Møbelgalleriet.

Møbelfirmaet viser, hvordan du med en kombination af designklassikere kan få en på samme tid vild, æstetisk og genkendelig indretning.

På billede set designikonerne: PH Koglen, Alphabet sofa, PH 3 ½ – 2 ½ gulvlampe, Arne Jacobsen ur, Ro Lenestol med mere.

PH 80 standerlampe / gulvlampe

PH 80 standerlampe gulvlampePH 80 standerlampen er en rigtig klassiker, der placerer sig ikonisk i utallige dansk hjem.

Den kendte gulvelampe har den samme tre-skærmssystem med en logaritmisk spiral. Lyset er altså på samme måde behageligt og smukt, som ved PH 3 ½ – 2 ½ standerlampen.

På den måde er Poul Henningsens ikoniske beregner for lysets retninger blevet udnyttet til fulde i et vidt spænd af gulvlamper, loftslamper, bordlamper osv.

PH 80 gulvlampen er en hyldest til Poul Henningsen, da den blev efter hans død på det, der ville have været hans 80 års fødselsdag – deraf navnet PH 80. Derfor er PH 80 lampen et designerobjekt for alle, der kan lide dansk design og Poul Henningsen.

Standerlampen PH 80 er lavet af opalt akryl, og den øverste skærm (topskærmen) har en rødlig far3ve, hvilket gør lyset ekstra hyggeligt. Lampen er perfekt til stuen eller i en hyggelig læsekrog. Den kunne eksempelvis stilles ved siden af nogle af de mere nymoderne møbler i valnøddetræ fra Noyer.

PH 80 lampe inspiration fra Instagram

Leder du efter inspiration til, hvordan du kan indrette dit hjem med PH 80 standerlampen?

Et godt sted at starte er at kigge på Instagram. Her findes der et hashtag kaldet #PH80, hvor der faktisk er overraskende mange opslag med inspirerende indretninger med lampen.

Se bare disse 2 enestående eksempler på indretninger, hvor PH 80 lampen pynter:

1. En klassisk indretning med PH 80 og Finn Juhl

Det første inspirationsbillede af PH 80 standerlampen har vi fundet på profilen danishredfurniture.

Her er opsat en indretning med præg af klassiske møbler og et dejligt lys fra de store vinduer.

Billedet fremviser en fantastisk kombination af møbler af Finn Juhl og PH lampens af Poul Henningsen og Louis Poulsen. Helt konkret er det en Poetsofa, Eye Table sofabord i træ, 109 Armstole og selvfølgelig PH 80 lampen.

2. En ung, familievenlig indretning

En anden inspirationskilde til indretning med PH 80 lampen ses hos en dame, der har lagt et hyggeligt hjørne af sit hjem op på Instagram.

I hjemmet kombineres den klassiske PH 80 standerlampe sammen med en kreativ, rød skulptur af en hund. Derudover ses en stor, kaktus, som giver et naturligt touch til hjemmet. Til sidst er væggene pyntet med et billede af familien og en flot plakat.

Alt i alt viser billedet, hvordan du kan indrette med PH 80 lampen i et almindeligt familiehjem.

PH 4 ½ – 3 ½ Glas gulv- og standerlampe

PH 4 ½ - 3 ½ Glas gulv og standerlampe

PH 4 ½ – 3 ½ er en utrolig klassisk standerlampe, der står formidabelt på gulvet i stuen.

Lampen har det ikoniske, reflekterende flerskærmssystem, som gør lyset mildt og behageligt, selvom det er retningsbestemt.

PH 4 ½ – 3 ½ gulvlampen har nogle simple men stilrene farver – en metallisk farve og hvid – som passer til en stor variation af indretningstyper. Lampen til gulvet kan altså pynte i både klassiske og moderne hjem.

Lampen er både flot og funktionel, da den ikke fylder meget med den tynde og holdbare stand. Samtidig er lampen robust og faststående, da Poul Henningsen nøje har gennemtænkt lampefodens balanceevne.

Poul Henningsen (PH)

Poul HenningsenPoul Henningsen var en international anerkendt designer, som har produceret nogle af de mest ikoniske lamper.

Han gjorde aldrig arkitektuddannelsen færdig, men studerede både på Københavns tekniske skole på Frederiksberg og de Tekniske Universitet i København.

I starten af sin karrierer arbejdede Poul Henningsen mest med arkitektur, men senere skiftede han fokus over til belysning, hvilket mere eller mindre er blevet hans varemærke.

Poul Henningsen er mest af alt kendt for sine lampedesigns (PH-serien) og herunder hans innovative måde at tænke belysning.

PH lamperne er blevet skabt således, at lampeskærmene dirigerer lyset ud i rummet på en afdæmpet men målrettet facon.

Helt konkret er lamperne skabt ved det tidligere nævnte tre-skærmssystem, skærmene lampeskærmene gradvist bliver mindre.

Poul Henningsen havde gennem sin karrierer et tæt samarbejde med lampevirksomheden Louis Poulsen. Dette samarbejde har ledt til de ikoniske PH-lamper med det blændfrie lys.

Louis Poulsen

Louis Poulsen er en dansk producent af designerlamper, der igennem tiden har fået international anerkendelse. Louis Poulsen har haft en stor indflydelse på, hvordan Poul Henningsen har designet og fået produceret PH lamperne.

Udover Poul Henningsen har Louis Poulsen samarbejdet designere som:

  • Arne Jacobsen
  • Shoichi Uchiyama
  • Anu Moser
  • Louise Campbell
  • Verner Panton
  • Vilhelm Lauritzen
  • Mads Odgård
  • GamFratesi

Disse designere har alle et utroligt godt ry, og deres designs kombineret med produktionskapaciteten fra Louis Poulsen har skabt utroligt unikke lampedesigns.

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *